Contactcomite-Logo+

Jeugdhulp zonder wortels en leren hanteren

Jeugdhulp zonder wortels en leren hanteren van afwezigheid. Hoe anders is het begeleiden van niet begeleide minderjarigen?

Contactcomite-Lijn+

Debatlunch

  18/05/2018

12:00 tot 14:00

LUNCH:

HOWEST - campus St.-Jorisstraat 71 - 8000 Brugge

DEBAT:

Een aanduiding van het lokaal in HOWEST vind je ter plaatse.

 

Deze Debatlunch wordt georganiseerd door COJ West-Vlaanderen

Jeugdhulp zonder wortels en leren hanteren van afwezigheid. Hoe anders is het begeleiden van niet begeleide minderjarigen?

Estas biedt verblijf en begeleiding voor niet begeleide minderjarige vluchtelingen. Binnen de jeugdhulp zijn betrokkenheid van de context , familie en vrienden noodzakelijke voorwaarden voor een geslaagde carrière binnen de jeugdhulp. Wat gebeurt er echter als die context niet aanwezig is ? Wat kan de jeugdhulp leren van praktijken als Estas bij de begeleiding van jongeren ? Welke sociale en pedagogische praktijken ontwikkelt men en zou men moeten ontwikkelen om te leren omgaan met het afwezig zijn van die context en de verwachtingen die gesteld worden aan de jongere in (cultureel) nieuwe omstandigheden?
 

SPREKERS

Christophe Van de Plas Directeur van het Estas-team van vzw De Patio (Brugge) die niet begeleide minderjarige vluchtelingen tussen 13 en 15 jaar begeleidt (http://www.depatiovzw.be/nl/onze_afdelingen/estas-204.html).